Annika_schrijft » Specials » Oplaadbare apparatuur

Oplaadbare apparatuur

In de hieronder vermelde artikelen, wordt per artikel een specifiek apparaat dat met een oplaadbare accu werkt, besproken. Hierin kun je meer lezen over de eigenschappen en werking van het apparaat, de accu en de acculader.

Steeds meer apparatuur met een oplaadbare accu

Steeds meer apparatuur is oplaadbaar en daartoe voorzien van een accu. De oplaadbare accu vervangt hierbij de traditionele batterijen die na gebruik weg gegooid moesten worden, en ook de oplaadbare losse batterijen worden steeds meer vervangen door een accu. Daarnaast zijn er ook gereedschappen die beschikken over een oplaadbare accu, met als voordeel dat men deze kan gebruiken zonder dat er elektra in de buurt is en waardoor men geen last heeft van snoeren.

Apparaten met een accu en accu oplader

Een accu kan eenvoudig met een bijbehorende oplader worden opgeladen. Tegenwoordig ziet men echter steeds meer bij multimedia apparatuur, mobieltjes en dergelijke artikelen dat deze ook kunnen worden opgeladen met een USB oplader.

Levensduur van een accu

Iedere accu heeft zijn eigen specificaties op het gebied van de levensduur en de gebruiksduur. De gebruiksduur staat voor de tijd die het apparaat vanaf het moment dat je er een volledig opgeladen accu in doet, kan functioneren. Uiteindelijk worden de gebruiksduur en de levensduur in de praktijk met name bepaald door hoe men met het opladen en ontladen van een accu omgaat.
Accu van laptop of notebook

Accu van laptop of notebook

Een laptop of notebook is voorzien van een accu, zodat je er ook mee kunt werken zonder dat er directe stroomvoorziening beschikbaar is. De maximale gebruiksduur van een dergelijke accu verschilt noga…
Accuboormachine kopen

Accuboormachine kopen

Bijna iedereen die voor hobbymatige doeleinden een schroefboormachine of een boormachine koopt, heeft een exemplaar in huis dat voorzien is van een oplaadbare accu, ook wel accuboormachine of accuschr…
De accu van een digitale fotocamera

De accu van een digitale fotocamera

Het grootste gedeelte van de digitale fotocamera’s is voorzien van een oplaadbare accu en slechts enkele, veelal goedkopere, digitale camera’s beschikken nog over een gewone batterij. Het is voor de l…
Gepubliceerd door Annika_schrijft op 27-01-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.